петък, 10 ноември 2017 г.

Родена е в Разлог. Преживява обиски и опожаряването на родната си къща. На 11 години става ятачка на Разложката партизанска чета, а на 14 години заедно с баща си и двамата си братя влиза в партизанския отряд „Никола Парапунов“.
Нееднократно вижда смъртта в очите. Губи брат си Асен малко преди 9 септември 1944 г., но слиза на бял кон в Деня на Свободата в Разлог.

След Втората световна война завършва земеделие в Русия. Става доктор по биологически науки и генетика,информира pirinpress.bg

Елена Лагадинова бе дългогодишна председателка на Комитета на жените. Години наред работи неуморно за социалните придобивки на жените. На нейните усилия и последователност се дължи 3-годишното платено майчинство, задължителната ваксинация и строителният бум на детски градини и ясли през 60-те и 70-те години на миналия век.

Общественик и ентусиаст, Елена Лагадинова бе като непрестанен извор на лява енергия, казват за нея от разложкото землячество.

Животът на Елена Лагадинова, най-малката партизанка, е пример за силата на човешкия дух, за вярата в доброто и красивото.

Поклонението ще се извърши на 05.11.2017г / неделя / от 15.30 ч на гробищния парк в гр. Разлог

Почивай в мир, Елена Лагадинова!

/Пирин Пресс/
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇

1 коментар:

Архив 2

Предоставено от Blogger.

Архив 1

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА:

КОНТАКТИ: