понеделник, 20 ноември 2017 г.

Не се опитвайте сами да я затриете! Нарича се “ буболечка-убиец “ и е най-опасната буболечка в света Тази буболечка пренася опасна болест, наречена Американски трипаносомиазис, която е смъртоносна за хората и за животните. Наричат я още „чагас“. Тези буболечки с едно ухапване пренасят болестта.

Хранят се от кръвта на хората и животните. Чрез ухапване, оставят част от слюнката си, която е опасна за хората. Чагас е тих убиец, защото хората не знаят, че са заразени до напреднала фаза на ухапването. Симптомите са подуване на клепачите и анафилактичен шок. Може да предизвика задушаване, а в екстремни случаи и смърт.

Първите симптоми са подобни на грип, а по-късно стават по-сериозни. Ако забележите някакви симптоми от подобен род, веднага се обърнете към лекар и потърсете помощ. Не губете време. Буболечките се намират под камъни, в пукнатините на стените, стълбища, гори и като цяло в естествени условия. Внимавайте, когато сте на разходка с домашния си любимец, например.

Източник:www.zarata.info
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇
Полезни съвети👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ👇

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив 2

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА:

Архив 1