Малко преди началото на зимния сезон у нас се усеща остра липса на работна ръка. Търсят се близо 2000 души за сезонна работа в курортите у нас
Най-желани са позициите на сервитьори, готвачи и камериерки. Това показва анализът на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, цитиран от Nova.


От представителствата на Сдружението в Чепеларе и Смолян съобщиха, че младите кадри предпочитат да работят извън страната. Най-желани за реализация са зимните курорти в Австрия и Германия, където заплащането е между 1200 и 2000 евро на месец.
Хотелиерите у нас са решили тази година да търсят сезонни работници от вътрешността на страната и от трети страни, информира economic.bg.
Прогнозите за тази година сочат, че в зимните ни курорти се очакват рекорден брой туристи. Според експерти от Министерството на туризма ръстът ще бъде с около 10%. Държавата очаква приходите от нощувки само от Пампорово да бъдат повече от 15 млн. лв.


Въпреки тези оптимистични данни обаче, нещо не искат да вдигат заплатите. Търсят на по 500-600 лв. Така излиза или, че министърката лъже и сезонът няма да е добър, или че чорбаджетата искат печалби, проститутки и лимузини, а не работници...
Припомняме, че работодателските организации са твърдо срещу всяко вдигане на минималната заплата. А Кирил Домусчиев от КРИБ е пръв борец за правата на "бизнеса", т.е. за това да не се охарчват фирмаджиите.
Е, сега не останаха работници, и пак фирмаджиите недоволни..

Източник:bgtrollnews
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации