Владимир Путин е мистериозно богат, състоянието му е в границите между 70 и 200 милиарда долара

За богатството на Владимир Путин се носят легенди. Според слуховете той е най-богатия човек в света. Но според официалните изявления на Кремъл той печели като президент около 133 хиляди долара на година и живее в скромен апартамент.Едва ли някой със сигурност може да знае какво е истинското богатство на първия човек в Русия. Негов бивш съветник твърди, че има поне 70 милиарда долара в пари и имоти. А Бил Броудър един от най-отявлените критици на Путин е на мнение, че богатството му може да се оцени на 200 милиарда.


Повечето време той прекарва в резиденцията „Ново Огарьово” въпреки, че Кремъл се води за официална такава.

Мълви се, че президента се подвизава в още  20 дворци и вили. Въпреки, че официалното твърдение на Кремъл е, че притежава апартамент с гараж за Путин се говори, че има таен дворец. Бил построен специално за него с незаконни средства от държавата и се оценява на 1 милиард долара.

Там бил построен частен театър, специална площадка за хеликоптери, а спалните помещения били грандиозни.
Един от самолетите на Путин
Не случайно сравняват Путин с монарх от Персийския залив. Говори се, че има 58 самолета, сред които Dassault Falcon за 19 човека. В един от личните му самолети имало специална кабина инкрустирана от бижутер за $11 милиона. А тоалетната струвала само 100 хиляди долара.Към самолетите можем да прибави и колекцията му от четири яхти. За едната се смята, че му е подарък от руския олигарх Роман Абрамович, предават от електронното издание 24chasa.bg.

Путин харчи пари и за външния си вид. Той има впечатляваща колекция от часовници наброяваща 11. Оценена била за $687 000.И дрехите на руския държавен глава са много скъпи. Той предпочитал да са изработени по поръчка и то от марката „Валентино”. Спортните дрехи, с които тренира не били по-малко скъпарски. Екипът му от коприна и кашмир струвал $3200.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации