И представете си, ако имахме къщата е една традиция – всяка година за възпоминание на мъртвите роднини да се измъкнем от гробовете си, да ги украсяват в чисти дрехи и това да се помни, тъй като, ако те не могат да отидат навсякъде, където „поискат“ , те все още ще живеят сред близките си. Това е трудно да си го представите, нали?

Независимо от това, този ритуал действително съществува: индонезийски селяни на всеки три години разкопаване на техните предци, облечени в свежи си дрехи и така да изкажат своята любов и уважение към тях!Този ритуал се нарича „церемония по прочистване на трупове“ и се провежда на остров Сулавеси (Индонезия) в продължение на повече от сто години. Хората, които живеят там са горди да извадят на бял свят мъртвите си роднини, измиват ги, за да им сложат нови дрехи, и след това дори си правят обща семейна снимка, а дори и ги изпращат на конкурса.

Представете си, че правите снимки на своите мъртви, а след това изберете кой изглежда по-добре! Между другото, почистването на органите е едно от най-важните събития на острова.Хората спестяват пари специално за да бъдат добре погребани. За щастие, погребалната церемония може да се извършва дори в рамките на няколко години след смъртта.

Друг важен аспект на този ритуал е да се ремонтират и дори подменят ковчезите. За да направите това, останките са обвити в гъста кърпа. Системата за вярата на индонезийците смъртта не е краят, а само една брънка от безкрайната верига на прераждането.Заслужава да се отбележи, че хората от Сулавеси са сравнително затворено общество, което в момента не е в състояние да се поучи от мисионерите. Така че тази ужасна традиция, най-вероятно, ще продължи.

Източник:zajenata.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации