понеделник, 12 юни 2017 г.

Нов вирус във Facebook изпраща заразени .svg файлове, които заразяват вашето PC с троянеца Nemucod и рансъмуера Locky.
Вирусът се разпространява чрез съобщения, които са изпращани от профилите на ваши приятели, които вече са били заразени от вируса.

При кликането върху заразения файл могат да се случат две неща.

Единият вариант е да бъдете препратени към фалшива страница, изглеждаща като YouTube. В този случай ще видите съобщение, което иска от вас да изтеглите приложение за Google Chrome. Това приложение всъщност следи вашите лични данни и ги използва за разпространението на вируса.

Вторият вариант е след кликането върху заразения файл се изтегли троянеца Nemucod, който от своя страна да инсталира рансъмуера Locky.

Locky кодира цялата информация на вашето PC и след това иска откуп, който трябва да бъде платен на хакерите, за да разкодират отново вашето PC.

Съветът на специалистите е да не отваряте съмнителни файлове, изпращани от вашите приятели, особено когато ви ги пращат по няколко пъти. Експертите съветват да сте внимателни и с отварянето на линкове.

Плащането на хакерите също е нежелателно, защото вашият компютър може да остане заразен, а вие да бъдете изнудван отново в бъдеще. Възможно е кибер престъпниците да не спазят обещанието си и да оставят вашето PC криптирано.
........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: